Menu

Welkom bij Silverside

Silverside helpt organisaties bij digitale transformaties en kijkt hierbij verder dan technologie

In 1998 zijn we oorspronkelijk gestart met de collaboration software van IBM (herinner je Lotus Notes nog?) en gaandeweg is hier Microsoft Office 365 bij gekomen. De laatste aanvulling is het online platform van Zoho. Drie ijzersterke collaboration platformen om slimmer en sneller met elkaar samen te werken. De basis van deze grotere platformen zijn vaak al compleet, maar missen soms net een specifieke module of functie. Vandaar dat we ook een aantal gespecialiseerde partnerships hebben afgesloten om voor onze klanten te komen tot een 'one-stop-collaboration- shop'. Silverside adviseert welke software wanneer te gebruiken en hoe deze het slimst af te nemen.

De grootste uitdaging bij de introductie van nieuwe software is het werkelijke gebruik ervan. Een succesvolle adoptie van nieuwe software vergt de combinatie van technologie, communicatie & leerstijlen. Gestructureerde software voor vaste processen (denk aan financiële systemen) kan je nog verplichten, maar bij ongestructureerde software voor samenwerking moet je gebruikers verleiden om het te gebruiken. Dat maakt de implementatie van collaboration software dan ook zo complex en Silverside zo bijzonder. Wij hebben in Europa meer dan 200 organisaties in zeer diverse branches mogen begeleiden met hun digitale transformatie. Uit deze ervaring is onze implementatiemethodiek PACE ontstaan en hebben wij veel materialen al standaard op de plank liggen.

Een concreet voorbeeld hiervan zijn onze uitgewerkte productiviteitsscenarios, waar wij thematisch verbinding maken tussen ‘best practices’ en softwarefunctionaliteit. Hierbij maken wij een onderscheid tussen persoonlijke productiviteit (ME-scenarios), team productiviteit (WE-scenarios) en organisatiebrede implementaties (KEY-scenarios). Door klein te beginnen, maar wel al meteen op groter en hoger niveau uit te lijnen hebben wij het recept gevonden voor de meest efficiënte en effectieve uitrol. Daarvoor werken wij in ‘waves’ waarbij wij 3 jaar vooruit dromen en elke 3 maanden het maximaal haalbare implementeren.

Tijdens onze implementaties houden we altijd rekening met de diversiteit van de gebruikerspopulatie en de organisatiecultuur. Zowel op het gebied van persoonlijke voorkeuren als ook de bereidheid om nieuwe technologie te omarmen. Hierbij maken wij gebruik van de bekende en beproefde persoonlijkheidstypologie van Carl Gustav Jung (gebaseerd op introvert versus extravert en denken versus voelen) en zetten dit om naar een makkelijk te gebruiken metataal van vier kleuren. Daarnaast gebruiken wij de eeuwenoude technologie adoptie curve (van ‘innovators’, via ‘early adopters’ naar de ‘early’ en ‘late majority’) om te komen tot 84% blije eindgebruikers welke de software op vrijwillige basis dagelijks willen gebruiken. De laatste 16% (de zogeheten ‘laggards’) krijgen we uiteindelijk ook mee, maar enkel door zaken verplicht te maken.

Wat maakt ons verder uniek?

  1. Unieke mix van technologie, communicatie en leerstijlen welke wij hebben vertaald naar onze eigen PACE implementatiemethodiek en -materialen.
  2. Sinds onze oprichting in 1998 zijn we winstgevend en hebben dit geïnvesteerd in ons vakgebied van gebruikersadoptie.
  3. Wij hebben geen externe financiers of aandeelhouders en kunnen daardoor onze eigen onafhankelijke koers en strategie varen.
  4. Ons vaste team van 21 gedreven professionals zit positief kritisch in de wedstrijd en maakt dagelijks het verschil.
  5. Naast ons eigen team is een flexibele schil van zelfstandig professionals volledig getraind in onze methodiek en daarmee snel en flexibel inzetbaar in meerdere regio's in meerdere talen.
  6. Met meer dan 200 klanten hebben wij referenties in vrijwel elke branche (profit en publieke sector) en organisatieomvang.
  7. De partnerships met onze software leveranciers zijn op strategisch niveau en op basis van wederkerigheid.
  8. Ons kantoor in de regio Rotterdam is ingericht als thuishonk en trainingslocatie voor ons team, klanten en relaties.
  9. Wij zijn gewend om internationaal te werken en hebben alle materialen in het Nederlands en Engels beschikbaar.
  10. Het is gewoon leuk om met en bij Silverside te werken. We werken hard, maar vergeten niet om ook plezier te hebben!