Silverside logo
010 266 1100

Hoe Copilot jou kan helpen

In deze post geven we je een korte introductie van de nieuwe functie die je helpt focussen op wat het belangrijkst is.

Stel je eens voor...

Stel je dit scenario eens voor: je bent net terug van een ontspannende vakantie, voelt je opgefrist en klaar om aan het werk te gaan. Maar zodra je je e-mail opent, word je overweldigd door de honderden berichten die op je wachten. Hoe beslis je welke bericht je moet lezen, beantwoorden of verwijderen? Hoe houd je bij welke taken en deadlines verborgen zitten in je inbox? 

Hier komt Copilot van pas. Copilot is een nieuwe functie die je helpt je e-mails en taken te prioriteren, gebaseerd op je voorkeuren en doelen. Copilot analyseert de inhoud van je e-mails en je gedrag en stelt de belangrijkste en meest dringende berichten voor die je moet behandelen. Het helpt je ook bij het creëren en beheren van taken, herinneringen en agenda's, zodat je bovenop je werk en persoonlijk leven kunt blijven. 

Copilot is beschikbaar voor verschillende Microsoft-toepassingen, zoals Outlook, Teams, Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Planner. 

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe Copilot je kan helpen bij elk van deze toepassingen: 

  • Outlook: Copilot kan je helpen je inbox te organiseren op basis van belangrijkheid, relevantie of afzender. Het kan ook de e-mails markeren die bijlagen, deadlines of verzoeken hebben. Je kunt Copilot ook gebruiken om vergaderingen in te plannen, herinneringen in te stellen en taken te creëren vanuit je e-mails, en ze synchroniseren met je Outlook-agenda. 
  • Teams: Copilot kan je helpen je berichten te filteren op kanaal, chat of vermelding. Het kan je ook attenderen op berichten die je reactie of follow-up nodig hebben, en snelle reacties of antwoorden suggereren. Je kunt ook Copilot gebruiken om taken en herinneringen te maken vanuit je berichten, en ze synchroniseren met je Teams-agenda. Bovendien kan Copilot je helpen tijdens je Teams-vergaderingen door je de agenda, de deelnemers en de actiepunten te tonen. Het kan ook je vergaderingen opnemen en transcriberen, en suggesties doen voor follow-up taken en herinneringen. 
  • Word: Copilot kan je helpen bij het schrijven en bewerken van je documenten door je de meest relevante en nuttige functies te tonen, zoals spelling, grammatica, stijl en ontwerp. Het kan ook slimme bewerkingen, opmerkingen of feedback suggereren, gebaseerd op je inhoud en doel. 
  • Excel: Copilot kan je helpen bij het analyseren en visualiseren van je gegevens door je de meest geschikte en krachtige functies te tonen, zoals formules, functies, grafieken en tabellen. Het kan ook slimme inzichten, tips of aanbevelingen suggereren, gebaseerd op je gegevens en doelen. 
  • PowerPoint: Copilot kan je helpen bij het maken en presenteren van je dia's door je de meest effectieve en boeiende functies te tonen, zoals thema's, lay-outs, animaties en overgangen. Het kan ook slimme suggesties, opmerkingen of feedback suggereren, gebaseerd op je inhoud en publiek. 
  • OneNote: Copilot kan je helpen bij het beheren van je notities, secties en pagina's door je de meest relevante en bijgewerkte te tonen. Het kan je ook op de hoogte stellen van de wijzigingen, opmerkingen of tags op je notities, en snelle acties of antwoorden suggereren. 
  • Planner: Copilot kan je helpen bij het beheren van je plannen, buckets en taken door je de meest dringende en achterstallige te tonen. Het kan je ook op de hoogte stellen van de wijzigingen, opmerkingen of voortgang op je taken, en snelle acties of antwoorden suggereren.
Copilot is ontworpen om je slimmer te laten werken, niet harder. Het respecteert je privacy en beveiliging en krijgt alleen toegang tot je gegevens met jouw toestemming. Het leert ook van je feedback en voorkeuren en past zich aan aan je behoeften en doelen. Copilot staat klaar om je altijd en overal op elk apparaat te helpen. 

Een van de functies van Copilot is dat het al je toegankelijke documenten kan scannen, zelfs als je niet de eigenaar of medewerker van die documenten bent. Dit stelt Copilot in staat om relevante informatie, suggesties en inzichten te vinden voor je taken en plannen, en je te waarschuwen voor mogelijke problemen of conflicten. Bijvoorbeeld, Copilot kan je waarschuwen als iemand anders aan een vergelijkbare taak werkt, of als er een document is dat je taakeisen tegenspreekt of bijwerkt. Copilot kan je ook helpen nieuwe documenten te ontdekken die nuttig kunnen zijn voor je werk, en ze te koppelen aan je taken. 

Dit betekent echter ook dat Copilot mogelijk toegang heeft tot sommige documenten waarvan je je niet bewust bent, of die je niet met anderen wilt delen. Wees daarom altijd voorzichtig met welke toestemmingen je aan Copilot verleent, en welke gegevens je in je documenten opslaat. Copilot respecteert je privacy en beveiliging en zal je gegevens nooit zonder je toestemming delen. Je bent echter uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen gegevens en hoe je Copilot gebruikt. 

We hopen dat deze blogpost je een beter begrip heeft gegeven van hoe Copilot werkt en hoe het je kan helpen bij je taken. Nu willen we graag van jou horen: wat zijn enkele van de beste vragen die je aan Copilot hebt gesteld, en wat heeft het voor jou gedaan? 

Disclaimer: Deze tekst is gegenereerd met behulp van Copilot