Silverside logo
010 266 1100

Zet jezelf op de kaart en geef kleur aan je eigen ontwikkeling 

Technische kennis is niet alles! Graag leggen we jou uit hoe je kunt leren om jezelf en anderen beter te begrijpen en kleur te geven aan jouw eigen ontwikkeling

Technische kennis is niet alles

Als IT-Professional ben je constant bezig om jouw kennis aan te laten sluiten op de laatste ontwikkelingen binnen jouw eigen vakgebied. Zo heb je de overstap van OnPrem naar de cloud al enige jaren geleden gemaakt en ben je jaarlijks druk met het behalen of verlengen van certificaten bij leveranciers zoals Microsoft of Google. Ondanks dat zie je de volgende grote verandering alweer aankomen. De digitale wereld staat letterlijk geen seconde stil en voor je het weet is er een nieuwe ontwikkeling die vraagt om nieuwe kennis.

Wat nu als we zeggen dat je een van de belangrijkste onderwerpen nog niet geleerd hebt? Wat nu als je door dit laatste onderwerp te leren alle andere onderwerpen nog effectiever kunt inzetten? Hebben we je dan nieuwsgierig gemaakt om verder te lezen? Wij hopen van wel!

Waar gaat het mis?

We raken zo verstrikt in de technische aspecten van ons vakgebied dat we soms, te midden van de digitale revolutie, het contact met onszelf en anderen verliezen. Het probleem? We zijn experts in bijvoorbeeld coderen of beheren van systemen, maar wanneer het aankomt op het begrijpen van onze eigen persoonlijkheid en die van anderen, staan we soms voor een uitdaging. We worden geconfronteerd met situaties waarin technische vaardigheden alleen, niet genoeg zijn. Hoe ga je om met stress, conflicten op de werkvloer en hoe communiceer je nou met die ene collega waar je weinig aansluiting mee hebt? Je wilt tenslotte op een fijne manier met elkaar kunnen werken.

Beter begrip van jezelf en de ander

Hier komt zelfinzicht bij kijken, een beter begrip van jezelf en dan met name inzicht in je eigen gedragspatronen en communicatiestijlen, maar ook die van anderen. 

Door je sterke punten en valkuilen te kennen en herkennen ben je in staat om beter te begrijpen hoe je reageert op verschillende situaties, hoe je je boodschap het beste kan overbrengen naar anderen en hoe je jezelf kunt verbeteren als professional. Bovendien zal je een ander beter begrijpen en daardoor effectiever samenwerken. 

Klaar om de volgende stap te zetten in je ontwikkeling?

Ben je bereid om te investeren in het ontwikkelen van niet alleen je technische vaardigheden, maar ook je interpersoonlijke vaardigheden? Met de juiste aanpak kan je jezelf op de kaart zetten en kleur geven aan je eigen ontwikkeling. Daarbij kun je leren hoe je effectiever kunt communiceren, hoe je betere relaties kunt opbouwen en hoe je je volledige potentieel kunt benutten, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Wil je meer weten? Houd dan onze website en socials in de gaten. Dit blog is de eerste van een serie. De volgende keer gaan we dieper in op het eigen gedrag en geven we je praktische tips mee!