Silverside logo
010 266 1100

De nieuwe versie van Microsoft Teams: wat is er nieuw? 

Eind maart 2024 wordt een nieuwe versie van Microsoft Teams uitgerold. We hebben voor jou op een rijtje gezet welke nieuwe functionaliteit en wijzigingen daarmee binnen jouw handbereik komen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Teams update - maart 2024

Met de continue veranderingen binnen Microsoft heeft ook Microsoft Teams een update gekregen. Diverse verbeteringen en nieuwe functies maken deze populaire samenwerkingstool nu nog krachtiger. Wil je weten wat jou te wachten staat na de upgrade van Teams? Wij hebben de belangrijkste wijzigingen en voordelen alvast voor jou op een rijtje gezet. 

Twee keer zo snel

Het eerste wat je zal merken na het wisselen naar de nieuwe versie is de snelheid van de app. Je kan rekenen op aanzienlijk snellere installatie, videovergaderingen die sneller opstarten en de app neemt 70 procent minder schijfruimte in beslag. De nieuwe Microsoft Teams zou ‘twee keer zo snel’ werken als de oude. 

Een frisse, moderne look

Wanneer je de nieuwe Microsoft Teams hebt geopend, zal je merken dat het er anders uit ziet.  Het heeft een frissere en modernere uitstraling gekregen. De nieuwe gebruikersinterface is strakker, eenvoudiger te navigeren en is makkelijker aan te passen naar jouw voorkeur!

Volgorde van posts: Van boven naar beneden

Wat meteen opvalt bij het openen van een Teams kanaal is dat de volgorde van posts omgedraaid is! Wanneer je een bericht schrijft in een Teams kanaal, zal je dit in het veld bovenaan moeten doen. Dit zal even wennen zijn, gezien we in de oude teams gewend zijn om posts van beneden naar boven te lezen en posten.

Werk op meerdere accounts tegelijk!

Een mooie toevoeging voor als je op meerdere accounts werkt. Nu kan je eindelijk moeiteloos werken op verschillende werk en persoonlijke accounts zonder steeds opnieuw in te moeten loggen. Switch gemakkelijk tussen accounts via het menu in de rechterbovenhoek.

Verbeterde videokwaliteit

Vaarwel wazige vergaderingen en hallo tegen haarscherpe videocommunicatie! Met geavanceerde algoritmen voor videocompressie biedt Teams nu scherpere beelden en vloeiendere videovergaderingen, zelfs bij een lage internetbandbreedte. Dit is vooral gunstig voor teams die op afstand werken en afhankelijk zijn van videovergaderingen om naadloos met elkaar te communiceren. 

Maak je eigen Avatar

Ben jij klaar om digitaal werken naar het volgende niveau te brengen? Het is nu mogelijk om avatar aan te maken binnen Teams! Een avatar is een digitale versie van jezelf die je kunt gebruiken in meetings. Je kunt deze eenvoudig maken binnen Microsoft Teams en helemaal aanpassen naar wens!

Voortdurend in ontwikkeling

We weten dat Microsoft continue in ontwikkeling is en begrijpen dat dit niet altijd bij te houden is. Wil je alleen de belangrijkste updates meekrijgen? Dan nemen we je graag mee in onze STAP365 video’s. Hierin laten we je stap voor stap zien wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn binnen Microsoft 365.