Menu

Welkom bij het Silverside Teams Thuiswerkpakket

We beseffen ons dat Microsoft Teams voor een groot deel van de gedwongen thuiswerkers nog helemaal nieuw is. Daarom delen wij kosteloos videos voor de eerste stappen, quick reference cards als handige bijsluiter, verdiepende materialen en 1-op-1 begeleiding als je er nog niet helemaal uitkomt.

Waarom deze pagina?

Net als velen zijn we vanwege de COVID-19 uitbraak preventief overgeschakeld op thuiswerken in plaats van op kantoor. Voor ons niet heel lastig omdat we onze infrastructuur in de cloud hebben en Microsoft Teams al lang in gebruik hebben. Wel beseffen wij dat het voor een groot deel van de gedwongen thuiswerkers nog helemaal nieuw is. Daarom dit Teams Thuiswerkpakket. Het bevat video's voor de eerste stappen, quick reference cards als handige bijsluiter, verdiepende materialen en 1-op-1 begeleiding als je er nog niet helemaal uitkomt. En allemaal kosteloos. Het is namelijk onze missie om zoveel mogelijk mensen comfortabel thuis te laten werken. Zorg goed voor elkaar en tot Teams!

Waarom thuiswerken nu noodzakelijk is

Met dank aan de NOS voor deze zeer duidelijke Explainer video: Waarom worden nou al die strenge maatregelen genomen? Hierom. De grafiek in deze video laat zien waarom alles op alles wordt gezet om te voorkomen dat héél veel mensen in een keer ziek worden. Als we in de coronacrisis onder deze streep blijven, blijft de boel beheersbaar.

Oftwel: met elke chat of video call in plaats van fysieke afspraken werken we met zijn allen actief mee om de lijn zo laag mogelijk te houden.

Snippet will be rendered in the published site.

Introductie in Microsoft teams

Microsoft heeft twee jaar geleden Teams geïntroduceerd voor betere team-samenwerking en als opvolger van Skype for Business . Het is de ideale tool om met interne en externe teams informatie te delen en met chat en videobellen snel contact met elkaar te hebben. Daarnaast is het nog veel meer, maar daar hebben we het later nog over. Nu concentreren wij ons op de mogelijkheden om vanaf huis snel en makkelijk contact te houden met je collega's en klanten, of eigenlijk iedereen met een internetverbinding. De andere kant heeft namelijk geen Teams licentie of geïnstalleerde software nodig. Heb je als organisatie nog geen licentie voor Teams? No worries, Microsoft heeft in het kader van de COVID-19 uitbraak Teams voor iedereen gratis beschikbaar gemaakt!

Download gratis versie van Microsoft Teams ↗
HCL Sametime als alternatief voor HCL/IBM klanten ↗
ZOHO Remote Work Toolkit als gratis alternatief ↗


​Introductievideo Microsoft Teams

Na het installeren van Microsoft Teams nemen we je graag in 13 minuten mee in de algemene werking van deze desktop applicatie. Daarvoor nemen we je in deze video stap voor stap mee in de belangrijkste functionaliteit om te navigeren, posts te plaatsen, online vergaderingen en chatten. We gebruiken hiervoor de trainingsomgeving van ons fictieve bedrijf Target B.V. en de Nederlandstalige gebruikersinterface en content. Daarmee is deze video meer relevant en toepasbaar voor de meeste beginnende gebruikers in Nederland.

Quick Reference Cards Microsoft teams

Bij de uitrol van nieuwe software maken we vaak een samenvatting van de basisfunctionaliteit in een geprinte Quick Reference Card. Zo heb je de basis altijd makkelijk bij de hand en kan je het naast je scherm lezen en direct uitproberen. In deze speciale online tijd delen we ze digitaal (neem gerust contact op als je ze hardcopy wilt ontvangen):

Kleurrijk thuiswerken

De Corona crisis verplicht ons om vanuit huis te werken en op afstand met elkaar te communiceren. Daardoor is het nog belangrijker om jezelf, maar zeker ook je gesprekspartner beter te kunnen begrijpen.

Vul hiernaast de vraag in, dan krijg je daarna toegang tot een aantal tips en tricks op grond van je persoonlijke gedragsvoorkeur. Met deze handvatten kun je het op afstand met elkaar samenwerken vergemakkelijken. Veel succes!

Geavanceerder gebruik Microsoft teams

We gaan nu een tandje dieper met:

  • Aanmaken en beheren van je Teams
  • Documenten delen en versiebeheer
  • Planner voor takenbeheer in je Team

Naast onze eigen videos kan je ook deelnemen aan een Microsoft training:
Learn tips for taking Microsoft Teams to the next level ↗


Configuratie instellingen Microsoft teams

Als je beheerdersrechten hebt dan wil je waarschijnlijk het volgende doen:

  • Aanpassen Teams uitnodiging
  • Instellen toegang externe gebruikers


Succes in deze uitdagende tijd. Laat graag weten als we je ergens mee kunnen helpen! Gebruik daarvoor onderstaand formulier of onze chat.

Roland Driesen, namens het Silverside Team

e-learning met ons Quickhelp platform

Dit is dé tijd om op een andere manier te werken en te leren. Met het QuickHelp platform kunnen wij je verder helpen meer dan 1.000 video's en hulpbronnen. Wil je hier meer over weten of het meteen gratis 45 dagen activeren? Vul dan onderstaand formulier in.